Η Νεολαία


Η κοινή μαρτυρία όλων όσων περπατούν τον δρόμο Του Ιησού Χριστού είναι πως η μελέτη των Αγίων Γραφών και ιδιαίτερα του Ευαγγελίου Του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού καθώς και η επικοινωνία με Τον Πατέρα Θεό με την προσευχή, είναι το Α & το Ω στην προκοπή και πνευματική τους πρόοδο. Το να γνωρίζει και να είναι στηριγμένος κάθε πιστός στις αλήθειες της Αγίας Γραφής προϋποθέτει συστηματική προσωπική μελέτη των Ιερών Γραμμάτων και κατήχηση των νεώτερων από τους παλαιότερους.

Κάθε Παρασκευή 07:15μμ-08:00μμ Προσεύχη και
08:00μμ μέχρι περίπου 11:00μμ συζητήσεις σε πνευματικά θέματα

Αυτός είναι και ο κύριος στόχος της συντροφιάς των νέων της Εκκλησίας μας. Νέοι, από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας τους έως και νέα ζευγάρια που έχουν πλέον τις δικές τους οικογένειες, συγκεντρώνονται τακτικά και όχι μόνο. Προτρέπει ο ένας τον άλλον, μελετούν Τον Λόγο Του Θεού, μοιράζονται καθημερινές εμπειρίες με τον Κύριο Ιησού Χριστό, προσεύχονται ο ένας για τον άλλον και συζητούν θέματα και απορίες που τους απασχολούν μέσα από το πρίσμα της διδασκαλίας Του Ευαγγελίου.

Είναι θαυμαστό το έργο αυτό της συντροφιάς των νέων όταν παρατηρεί κανείς την αρμονία και την ενότητα που υπάρχει στις σχέσεις τους αλλά και το έργο που παράγεται μέσα από όλους τους νέους, το οποίο δοξάζει τον Πατέρα Θεό. Οι παλαιότεροι, βγαλμένοι κι αυτοί από τα σπλάχνα της ίδιας συντροφιάς, με αγάπη και πολύ χαρά  αγκαλιάζουν και  υπηρετούν τους νεώτερους όπως κι ίδιοι είχαν υπηρετηθεί από την γενιά που τους έδωσε τη σκυτάλη.